راهنمای خرید دوچرخه شارژی را بخوانید!

راهنمای خرید دوچرخه شارژی

راهنمای خرید دوچرخه شارژی | چطور یک دوچرخه شارژی مناسب خریداری کنید؟

آلودگی مداوم هوا که در پی شلوغ شدن شهرها بوجود آمده یکی از بزرپترین مشکلات پیش روی جامعه ما است. ترافیک های طاقت فرسا و انواع بیماری های تنفسی ای هم که در اثر آلودگی هوا ایجاد می شود نیز از دیگر وجوه این مشکل است و باعث می شود رفت و آمد برای ما سخت تر از قبل شود. پس اگر راه حلی برای این مشکل داشته باشیم شاید زندگیمان کیفیت بهتری داشته باشد. یکی از این راه حل ها دوچرخه شارژی است و در این مطلب به شما راهنمای خرید دوچرخه شارژی را نشان می دهیم.

دوچرخه شارژی یکی از ارزان ترین تکنولوژی ها و در عین حال سریع ترین و به صرفه ترین ابزار رفت و آمد در طول شهر است. احتمالا مهم ترین نکته ای که این وسیله را نسبت به همتایانش متمایز می کند، عدم تولید آلودگی است. به همین دلیل هم هست که که دوچرخه های شارژی بهترین جایگزین ممکن برای موتورسیکلت های شهری می باشند. از طرف دیگر سرعت بالای آن ها باعث می شود تا جذابیت بیشتری نسبت به دوچرخه های مکانیکی معمولی داشته باشند.

فاکتور مهم دیگری که انتخاب دوچرخه شارژی را منطقی می کند، کم هزینه بودن آن نسبت به موتور است. از طرف دیگر به خاطر این که با دوچرخه شارژی میشود همچنان رکاب زد و این دستگاه ویژگی ورزش بودن خودش را حفظ می کند، بعد تفریحی و سرگرمی نیز با دوچرخه شارژی باقی می ماند.

 

کیت دوچرخه برقی چیست

 

دوچرخه برقی یا شارژی را کامل بشناسید!

دوچرخه شارژی در واقع از کنار هم قرار گرفتن یک دوچرخه معمولی و یک موتور الکتریکی تشکیل شده . این موتور الکتریکی مثل هر موتور دیگری به منبع تأمین انرژی الکتریکی نیاز دارد و در دوچرخه شارژی، این منبع، یک باتری است. این باتری ها انواع مختلفی دارند که باعث می شود دست مشتری در خرید دوچرخه باطری خور باز باشد. لازم به ذکر است که باتری دوچرخه شارژی باید طوری باشد که زود تخلیه نشود همچنین باید بتواند جریان برق را به سرعت و با بازده بالایی از خود عبور دهد.

نکته مهم دیگر هم این است که در صورت عدم استفاده به مدت زیاد باید بتواند برق را در خود نگه داشته و نشتی جریان نداشته باشد. اما به طور کلی با یک باتری کاملاً شارژ شده می توان مسافت بین ۲۵ تا ۶۰ کیلومتر را پیمود که این مقدار به کیفیت دوچرخه و باتری، شرایط آب و هوایی و شرایط جاده بستگی دارد.

به طور خلاصه دوچرخه های شارژی دو نوع اصلی دارند. برخی دارای یک موتور برقی کوچک هستند که فقط در پدال زدن به دوچرخه سوار کمک می کنند و برخی مانند موتورسیکلت عمل می کنند. در ضمن دوچرخه های برقی در میزان قدرت موتور و سرعت نیز با هم تفاوت دارند.

 

عوامل مؤثر و فاکتورهای مهم بر قیمت دوچرخه برقی e bike چیست؟

  • نوع و توان موتور دوچرخه الکترونیکی

به طور کلی می توان موتورهای دوچرخه برقی را به دو دسته تقسیم بندی کرد: هاب موتور و مید موتور (البته یک نوع دیگر به اسم بلت موتور نیز موجود است اما تمرکز ما در این مقاله راهنمای خرید دوچرخه شارژی بر همان دو نوع اول است). هاب موتور موتوری است که مستقیما داخل چرخ عقب یا جلو نصب می شود و بدین ترتیب نیروی محرکه را مستقیماً به خود چرخ منتقل می نماید.

در سوی دیگر مید موتور ها را داریم که در مرکز دوچرخه قرار می گیرند و نیروی محرکه را توسط زنجیر به چرخ عقب منتقل می نماید. اصولا هاب موتر از مید موتور ارزان تر و در دسترس تر می باشد. توان هر موتوری بین ۲۰۰ الی ۷۰۰ وات است و وظیفه اصلی آن تبدیل نیروی الکتریکی به نیروی جنبشی است.

به جز این می شود موتورها را به نوع دیگری نیز دسته باندی کرد چرا که از نظر ساختار موتورها دو دسته نیرو مستقیم و گیربکس دار تقسیم می شوند. در موتور نیرو مستقیم تمام انرژی الکتریکی که توسط سیم پیچ ها تولید می شود به طور مستقیم و بدون هیچ واسطه ای منتقل می شود. در عوض در انواع گیربکس دار نیروی الکتریکی به وسیله ی گیربکس منتقل می شود.

بد نیست بدانید که گیربکس قدرت تولید شده توسط سیم پیچ را دو برابر می کند و در نتیجه این نوع موتور کم مصرف تر و قدرتمند تر از سایر مدل ها است. در عوض موتور نیرو مستقیم بیشترین مصرف برق و کمترین توان را دارد. در آخر می توان این موتورها را به یک نوع دیگر هم دسته بندی کرد. آن هم این که موتور دقیقا در کجا قرار دارد و چگونه برق رسانی می کند:

  1. در نوع اول موتور در بخش پدال قرار دارد و هنگام رکاب زدن بخشی از نیروی محرکه توسط پدال تأمین می شود.
  2. در نوع دوم موتور در مرکز چرخ عقب قرار دارد. کنترل این موتور توسط حجم گاز صورت می گیرد. در این مدل می توان بدون پدال زدن هم حرکت کرد.
  3. نوع سوم و آخر هم موتورهای اصطکاکی هستند. در این نوع موتورها نیروی تولیدی توسط موتور به چرخ عقب دوچرخه منتقل می شود.
  • نوع بدنه

شرکت سازنده بدنه و دقتی که در تولید آن به کار رفته نقش خیلی زیادی در قیمت دارد. مثلا دوچرخه برقی اسکات یا دوچرخه برقی پاماها از بهترین شرکت ها و برندهای ممکن هستند.

اما به جز برند، جنس بدنه هم تاثیر زیادی در تایین قیمت دارد. انواع مختلف جنس بدنه شامل فیبر کربن، آلومینیوم و انواع فلزی است. بدنه های فلزی سنگین ترین و ارزان ترین و در دسترسترین و در مقابل آن بدنه های فیبرکربنی سبک ترین و گران ترین هستنند.

  • کیفیت و نوع قطعات

قطعات هر دوچرخه معمولاً متناسب با بدنه انتخاب می شوند. در دوچرخه های برقی ترمز اهمیت ویژه ای دارد زیرا این نوع دوچرخه ها سرعت بیشتری دارند و کنترل سرعت در آن ها مهم است. ترمزهای وی بریک یا دیسکی بهترین نوع هستند. قطعات برند شیمانو بالاترین کیفیت و قیمت را دارند.

  • سیستم کنترل کننده

یکی دیگر از اجزای مهم دوچرخه برقی سیستم کنترل کننده می باشد. اداره کردن اجزای الکتریکی دوچرخه با سیستم کنترل کننده امکان پذیر است. کنترل کننده ها دو نوع هستند: پیچشی و پدالی.

انواع پیچشی به دو دسته تقسیم می شوند: اهرمی و دکمه ای. در انواع مدرن سیستم کنترل به صورت نمایشگر لمسی بر روی فرمان دوچرخه نصب می شود که قابلیت اتصال به گوشی هوشمند را نیز دارد. با این سیستم دوچرخه سوار می تواند قدرت موتور، کالری مصرف شده، مسافت طی شده، شارژ باتری و … را تحت کنترل داشته باشد.

 

انواعع باطری دوچرخه شارژی

 

آشنایی با انواع باطری های استفاده شده در دوچرخه های برقی

از نظر باتری هم می توان دوچرخه شارژی را به انواع متفاوتی تقسیم کرد. رایج ترین نوه باتری، باتری لیتیومی و سربی است. باتری های سربی یا همان لید اسید عمر کم و وزن زیاد دارند ولی ارزانند و باتری های لیتیومی دقیقا عکس آن ها هستند.

ولتاژ تأمین کننده ی سرعت حرکت و جریان تأمین کننده ی قدرت حرکت می باشد. به منظور محاسبه توان باتری مقدار ولتاژ را در جریان ضرب می کنیم. هرقدر توان باتری بیشتر باشد سرعت دوچرخه و میزان نگهداری شارژ آن نیز بیشتر می شود لازم به ذکر است که برخی از مدل های مدرن فقط با یک نوع باتری سازگارند اما برخی دیگر به کاربر امکان انتخاب باتری ایده آل را می دهند. در ادامه به معرفی مختصر انواع باتری ها می پردازیم.

  • باطری سربی

باتری های سربی که به آن ها لید اسید و باتری خشک هم می گویند، یکی از ارزان قیمت ترین دوچرخه برقی و هم چنین در دسترس ترین انواع باتری ها می باشد و آن ها را می توان به وفور در کیت دوچرخه شارژی های متفات مشاهده کرد. با این که قابل باز یافت بودن باعث می شود این باتری ها یکی از گزینه ها مطلوب به نظر برسند، معایب این باطری شاید شما را قانع کند تا باتری دیگری انتخاب کنید.

یکی از این معایب وزن این باتری ها است که سه برابر انواع لیتیومی است و این در حالی است که ظرفیت آن ها نصف باتری های لیتیومی است. با این حال هر دوی این باتری ها ولتاژ و آمپر برابری دارند. در ضمن این نوع از باتری ها به مدت زمان طولانی برای شارژ شدن نیاز دارند. به طور کلی دوچرخه های برقی های ارزان قیمت معمولاً دارای باتری های خشک سربی هستند، مثلا دوچرخه کوهستانی برقی یا دوچرخه الکترونیکی شیائومی .

  • باتری لیتیومی

این نوع از باتری ها کوچک و سبک هستند و ظرفیت بالایی دارند. به همین خاطر و در ضمن به خاطر طول عمر بالایشان قیمت بالا و زیادی دارند اما در عوض مقرون به صرفه هستند. به طور کلی بهترین و به صرفه ترین نوع باتری برای دوچرخه برقی باتری لیتیومی است.

  • باطری نیکل-هیدرید و کادمیوم

این نوع از باتری کمتر شایع است اما به طور کلی انواع نیکل-هیدرید گران هستند اما کیفیت بالایی دارند. مدل نیکل-هیدرید این نوع از باتری نیز کمتر شایع است اما ظرفیت بالاتری نسبت به باتری های سربی دارند و سبک تر هستند. با این حال گران تر بوده و طول عمر کمتری دارند.

 

مزایا و معایب دوچرخه برقی

 

مزایای دوچرخه برقی چیست و چرا باید از آن استفاده کرد؟

  1. برای استفاده از دوچرخه برقی نیازی به گواهینامه رانندگی نیست.
  2. برخلاف موتورها، دوچرخه های برقی هیچگونه محدودیتی در تردد ندارند.
  3. مسافتی که می توان با انواع برقی طی کرد بسیار بیشتر از دوچرخه های معمولی است.
  4. دوستدار محیط زیست هستند.
  5. تعریق زیاد یکی از موانع استفاده از دوچرخه به عنوان وسیله ی نقلیه روزانه است. دوچرخه های برقی این مشکل را ندارند زیرا نیازی نیست که به طور مداوم پدال بزنید بنابراین می توانید با خیال راحت با این وسیله به جلسات کاری خود رفته و در حفظ محیط زیست سهیم باشید.
  6. در هر سن و شرایط بدنی می توان از این دوچرخه ها استفاده کرد.
  7. ارزان تر از وسایل نقلیه موتوری هستند.
  8. امنیت بیشتری نسبت به موتور سیکلت دارند.
  9. سبک تر از موتور سیکلت و سایر وسایل نقلیه موتوری هستند.
  10. در محدودیت های ترافیکی عملکرد فوق العاده ای دارند زیرا دوچرخه سوار می تواند از پیاده روها عبور کرده و استرس ماندن در ترافیک را نداشته باشد.
  11. امکان پارک کردن آن در هر مکانی وجود دارد بنابراین دغدغه ای برای پارک کردن و یافتن جای پارک مناسب وجود نخواهد داشت.

 

در راهنمای خرید دوچرخه شارژی به چه نتیجه ای رسیدیم؟

سرعت دوچرخه های برقی معمولاً ۲۰ تا ۳۵ کیلومتر بر ساعت می باشد و برخی از مدل ها قابلیت افزایش سرعت تا ۴۵ کیلومتر بر ساعت را نیز دارند. اگر هزینه ی کافی برای خرید دوچرخه برقی را ندارید می توانید با کیت های آماده دوچرخه خود را تبدیل به یک دوچرخه برقی کنید.

 

منبع: docharkhestan , bike.siu.edu

۱.۱/۵ - (۴۱ امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *